Početna Gradske teme Počelo suđenje za ubistvo uličnog svirača u centru grada: Osumnjičenom preti najmanje...

Počelo suđenje za ubistvo uličnog svirača u centru grada: Osumnjičenom preti najmanje 10 godina zatvora

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo suđenje Žarku R. (21) iz Žablja, povodom optužbi da je rano ujutru 9. februara u centru Novog Sada na smrt pretukao uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61).

Optuženi će biti doveden iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja, a prema detaljima iz optužnice, Kostić i optuženi su deo te večeri proveli zajedno u jednom ugostiteljskom objektu, a potom su se ponovo sreli i optuženi je zapretio Kostiću, rekavši mu da će ga, ako ne izvadi novac, “nokautirati”.

Kostić mu je kako prenosi Tanjug dao sav novac koji je imao (390 dinara), upitavši ga “zašto si takav”, nakon čega je optuženi uzeo novac i više puta ga rukom udario u glavu, usled čega je Kostić pao na trotoar.

Optuženi je nastavio da šutira u glavu i telo Kostića koji je ležao, a potom je svukao donji deo trenerke i urinirao po prebijenom Kostiću. Videvši prolaznika, optuženi ga je zaustavio, rekavši mu da Kostić nije u dobrom zdravstvenom stanju, na šta je prolaznik pozvao Hitnu pomoć. U Urgentom centru doktori su pokušali da reanimiraju Kostića, ali zbog velikog broja povreda, između ostalog i preloma lobanje, reanimacija je bila bezuspešna.

Optuženi se tereti za krivično delo teško ubistvo na svirep način pri izvršenju razbojničke krađe, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Izvor: Blic.rs
Foto: Printscreen