Početna Gradske teme Počelo takmičenje u Malim olimpijskim igrama

Počelo takmičenje u Malim olimpijskim igrama

0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je danas, u OŠ “Jožef Atila” takmičenje u Malim olimpijskim igrama koje organizuje Savez za školski sport Grada Novog Sada.

“Uvek se veoma radujem kada prisustvujem masovnim događajima na kojima učestvuju deca. Njihovo zadovoljstvo i entuzijazam su najbolji pokazatelji rezultata rada gradskog Saveza za školski sport. Prepoznajemo značaj školskog sporta i već godinama kontinuirano ulaže u tu oblast kako bismo podstakli da se što više dece da se bave sportom i obezbedili što bolje uslove za to. Nekada je bila najveća čast takmičiti se za svoju školu i predstavljati sportska dostignuća vršnjacima. Mi radimo na tome da se duh tog vremena vrati i da ovakvih događaja bude još više, jer znamo koliki je značaj fizičke aktivnosti za zdrav život i pravilan razvoj dece osnovnoškolskog uzrasta”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na takmičenju učestvuje preko 550 učenika prvih, drugih i trećih razreda novosadskih osnovnih škola. Prvaci, u ekipama mešovitog sastava takmičiće se na tzv. “Zabavnom poligonu”, učenici drugog razreda na “Poligonu spretnosti”, a učenici trećeg razreda podeljeni u muške i ženske ekipe okušaće se u “Poligona svestranosti”.

Generalni sekretar Saveza za školski sport Grada Novog Sada Aleksandra Marjanac objasnila je da prvoplasirana ekipa, u svakoj kategoriji stiče pravo učešća na SOŠO olimpijadi, dok će drugoplasirane i prvoplasirane ekipe učestvovati na međuokružnom takmičenju koje predstavlja drugi nivo istog takmičenja.

Izvor: RTV
Foto: GRad Novi Sad