Početna Gradske teme Počeo da radi novi vrtić na Klisi

Počeo da radi novi vrtić na Klisi

0

Novi vrtić Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Orahovoj ulici na Klisi „Krcko Oraščić“ nedavno je počeo sa radom.

Izgrađen je objekat na tri nivoa, ukupne površine 2.620 kvadrata, uređeno je dvorište, izgrađene su okolne saobraćajnice, pešački prelazi i staze, kao i parking mesta, a rekonstruisane su vodovodna i kanalizaciona mreža, atmosferska kanalizacija i postavljeni stubovi javnog osvetljenja.

Vrtić je nazvan „Krcko Oraščić“ i namenjen je boravku dece uzrasta od jedne do tri godine i dece od tri godine do polaska u školu.

– Nema bolje investicije od ulaganja u decu, u budućnost. Ovo je najlepši vrtić koji Novi Sad ima trenutno, uključujući i moderan objekat i opremu. Savremeni koncept podrazumeva da svih 12 soba imaju sopstveni izlaz, a u njih je smešteno 14 grupa sa gotovo 300 upisane dece. Izdvojeno je mnogo novca za ovaj projekat, skoro 400 miliona dinara, ali vredelo je. U njemu radi mnogo novozaposlenih vaspitačica, pedagoga i drugih koji učestvuju u procesu čuvanja i vaspitanja predškolske dece. Nadam se da ćemo nastaviti sa jačanjem Grada, kako bi i njihove plate srazmerno tome rasle, s obzirom na to da su trenutno ispod gradskog proseka. Početkom godine se očekuje povećanje zarada, a krajem tekuće i isplata drugog dela solidarne pomoći – izjavio je prilikom obilaska novog vrtića gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Istakao je da je zadovoljan što na Klisi, Slanoj bari i u Vidovdanskom naselju nema više liste čekanja.

– Nastavljamo da gradimo nove vrtiće i u Veterniku, na Adicama i Sajlovu, a proširili smo vrtić u Kaću, što ćemo uraditi i u Kovilju. Mnogo sam ponosan na „Radosno detinjstvo“ i na sve što smo zajedno postigli u prethodnoj deceniji, a najviše hvala zaposlenima na posvećenosti i angažmanu – rekao je Vučević.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad