Početna Gradske teme Počeo međunarodni bejzbol turnir za decu

Počeo međunarodni bejzbol turnir za decu

0

Juče je u Novom Sadu počeo Međunarodni turnir za decu “Novi Sad Indoor Baseball”. Na turniru, koji organizuje Bejzbol i softbol klub “Novi Sad”, u Osnovnoj školi “Prva vojvođanska brigada” učestvuju deca uzrasta do 15 godina, a za šampionski pehar se bori deset ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije.

Takmičenje je počelo ceremonijalnim bacanjem bejzbol loptice člana Gradskog veća za sport i omladinu Ognjena Cvjetićanina i košarkaškog asa Željka Rebrače.

– Značaj ovog turnira je svakako u popularizaciji bejzbola. Međutim, bitna je i činjenica da je on namenjen kadetima, deci uzrasta do 15 godina, koje je važno animirati da se bave sportom, omogućiti im da odmere snage, ali i da se upoznaju i druže sa vršnjacima iz regiona – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao da će Grad nastaviti da podržava novosadske klubove i poboljšava uslove za bavljenje sportom kako na profesionalnom tako i na rekreativnom nivou.

Za dva dana, koliko turnir traje biće odigrano 27 utakmica, po prilagođenim pravilima, na kojima će se takmičiti bejzbol klubovi “Zagreb”, “Novi Zagreb”, “Vindija” iz Varaždina, “Olimpija” iz Karlovca, zatim “Aeros” iz Erda, “Reds” iz Budimpešte, klubovi “Risi”, “Ježica” i “Home Away Team” iz Ljubljane, kao i domaćin Bejzbol i softbol klub “Novi Sad”.

Prema rečima organizatora, turnir je prvi put organizovan 2007. godine kada je okupio četiri ekipe. U proteklih 11 godina turnir je rastao, izdvojio se kao jedan od najvećih u regionu i okupljao ekipe iz Slovenije, Austrije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs