Početna Gradske teme Počinje gradnja 30 stanova za izbeglice u Sremskoj Mitrovici

Počinje gradnja 30 stanova za izbeglice u Sremskoj Mitrovici

Kamen temeljac za izgradnju 30 stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH postavljen je juče u Sremskoj Mitrovici, što je deo 5. Potprojekta Regionalnog stambenog programa.

“Ukupna vrednost čitavog Potprojekta je više od 52 miliona evra, od čega je 38,8 miliona sredstava iz donacija, dok Republika Srbija učestvuje sa 13,2 miliona. U okviru Potprojekta 5 biće izgrađeno ukupno 1.847 stambenih jedinica, od čega 827 stambenih jedinica u 25 jedinica lokalne samouprave – Bačkoj Palanci, Čajetini, Kikindi, Novom Sadu, Pančevu, Požarevcu”, rekao je potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

On kaže da su na mnogim lokacijama radovi već počeli, te da se u okviru ovog dela stambenog programa očekuje izgradnja 165 stambenih jedinica u Staroj Pazovi.

“Zadovoljstvo mi je da najavim da se završetak radova očekuje u drugoj polovini godine, a očekuje nas uskoro i useljavanje 270 stanova u naselju Kamendin u Zemunu. Potprojektom 5 je predviđena izgradnja 276 stanova u Veterniku, a u toku je dodela 250 paketa građevinskog materijala i otkup 380 seoskih kuća”, naveo je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay