Početna Gradske teme Počinje nastava u školi u Šajkašu, uvodi se video nadzor

Počinje nastava u školi u Šajkašu, uvodi se video nadzor

skola-sajkas

Nastava u osnovnoj školi “Isidora Sekulić” nastaviće se od sutra, potvrdili su iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice i nacionalne manjine. Niko i dalje ne zna kako su se i zbog čega 44 đaka u šajkaškoj školi “Isidora Sekulić” masovno onesvestili, ali je zato školski odbor ove škole kao “rešenje” predložio uvođenje video nadzora.

Naime, juče je održan sastanak predstavnika škole, policije, zdravstvenih službi i drugih relevantnih organa, a kako za 021 kaže Petar Viđikant, načelnik školske uprave ua Južnobački okrug, ova odluka donesena je jer su svi dokazi i nalazi dece bili negativni, ali ipak će konačnu odluku o početku nastave doneti Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Viđikant dalje navodi da je opšti stav sa sastanka da je “najverovatnije jednom detetu pozlilo, pa je onda došlo do domino efekta” i da će stručne službe nastaviti da se bave ovim slučajem, ali uporedo sa nastavom, kako đaci ne bi gubili časove. Međutim, kako bi se ubuduće predupredile ovakve situacije i bezbednost u školi podigla na viši nivo, uprava škole odlučila je da uvede video nadzor u školu.

Iako je najavljeno da će školski odbor predstaviti roditeljima detaljan izveštaj šta se sa njihovom decom desilo tog 11. februara, to se juče nije desilo. Ovakvo ponašanje nadležnih iz škole i gradske uprave razljutilo je roditelje dece pogođene ovim misterioznim slučajem.

Direktorka škole “Isidora Sekulić” Mirjana Nikolić Mušicki rekla je da će ministarstvo unutrašnjih poslova i prosvete nastaviti da analiziraju ovu situaciju, kako bi se utvrdilo da li je bilo eventualnih propusta u bezbednosti dece.

Za sada je analizama utvrđeno da nije došlo do trovanja hranom niti gasom.

Izvor: 021.rs