Početna Gradske teme Počinje opremanje nove zgrade Muzičke i Baletske škole

Počinje opremanje nove zgrade Muzičke i Baletske škole

0

Radovi na izgradnji nove zgrade Muzičke i Baletske škole sa koncertnom dvoranom su završeni, predstoji opremanje, a škole bi trebalo da počnu da rade u drugoj polovini naredne školske godine. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novi objekat.

– Drago mi je kad vidim da ovaj ovaj veliki poduhvat napreduje, i ponosan sam na sve koje su uključeni u njegovu realizaciju. Za ovo je trebalo imati hrabrosti, a i novca, i siguran sam da će nas naše dve škole oduševiti sa programom otvaranja u drugoj polovini naredne školske godine. Muzička i Baletska škola sada imaju trajnu adresu, a grad konačno dobija koncertnu dvoranu. Odlučili smo se za ovaj veliki projekat, jer to je ulaganje u budućnost Novog Sada koji će postati regionalni centar za talente. Cilj nam je da deca ne idu u druge gradove i države da uče i usavršavaju se, pogotovu što ovde imamo odličan nastavnički kadar – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

– Do sada smo za izgradnju izdvojili dve milijarde i 770 miliona dinara iz budžeta grada, a do kraja bi trebalo da nas ukupno košta 3 milijarde i 100 miliona dinara. Nismo štedeli, koristili su se najbolji materijali, nabavljamo najbolju opremu i instrumente, jer želimo da stvorimo najbolje uslove za rad i koncerte. Obe direktorice su stalno na gradilištu, maksimalno angažovane i posvećene, i ja im se zahvaljujem. Zbog ovakvih projekata nam treba duplo veći budžet kakav danas Grad ima zahvaljujući investicijama. Sva deca koja žele i zasluže, moći će da se upišu u ove ustanove, jer će one imati duplo veći kapacitet – naglasio je Vučević.

Direktorica MŠ ”Isidor Bajić” mr Radmila Rakin-Martinović izrazila je zadovoljstvo što se, u vremenu kada se i u Evropi i svetu nažalost gase veliki orkestri zbog smanjivanja sredstava za kulturu, u Novom Sadu realizuje ovakav projekat.

– Zahvaljujem se gradonačelniku i gradskoj upravi što su prepoznali lepotu i večnost umetnosti. Obišla sam brojne gradove u Evropi, i ovako nešto ne postoji. Nabavljamo odjednom 46 klavira i 27 pijanina, to na ovim prostorima nikada nije učinjeno. Zbog ove zgrade Novi Sad će postati muzički velegrad, važna tačka na umetničkoj mapi Evrope – izjavila je Radmila Rakin-Martinović.

Direktorica Baletske škole Sanja Vučurević naglasila je da se ovakav objekat gradi jednom u 500 godina, te da će se time otvoriti novo poglavlje za Novi Sad.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs