Početna Gradske teme Počinje prskanje zelenih površina protiv krpelja

Počinje prskanje zelenih površina protiv krpelja

0

“Ciklonizacija” je počela monitoring zelenih površina, a sledeće nedelje počeće i prve tretmane protiv krpelja.

Ova akcija se sprovodi na teritoriji Novog Sada i svih prigradskih naselja, a monitoring i tretmani će trajati do kraja sezone – pred zimu.

“Radnici ‘Ciklonizacije’ su već tokom ove nedelje uradile monitoring na Limanima, Detelinari, Novom naselju, Ribarskom ostrvu, Adicama. Narednih dana na redu su Telep, Sajmište, Adamovićevo naselje, Sajlovo, a onda i Sremska strana grada i sva prigradska naselja”, objašnjava menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacije” Dario Aćimović.

“Ciklonizacija” će biti spremna za tretmane početkom naredne nedelje, a kada će biti izvedeni zavisi od vremenskih uslova. Inače, sistematska akcija obuhvata zelene javne površine, a kao i ranijih godina akcenat će biti stavljen na prostore na kojima se okupljaju deca i prostore određene za istrčavanje kućnih ljubimaca.

Osim ove akcije, ekipe “Ciklonizacije” izlaze na teren i po pozivima građana koji primete krpelje u dvorištima. Aćimović upozorava građane da se tretiraju samo uređene zelene površine i da ukoliko oni ili njihovi kućni ljubimci zalaze i na neuređene površine, obavezno posle toga pregledaju da li na sebi ili svojim kućnim ljubimcima imaju krpelja. Ako primete krpelja, građani treba da se obrate lekaru, a ljubimce treba da odvedu kod veterinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay