Početna Gradske teme Počinje škola kajaka u Kajak kanu klubu “Liman”

Počinje škola kajaka u Kajak kanu klubu “Liman”

0

Kajak kanu klub “Liman” ima dugu tradiciju od 37 godina. Iznedrio je mnogo reprezentativaca, ovojili su brojne medalje na evropskim i svetskim takmičenjima. Svaka medalja i pehar koji krase ovaj klub svoj početak imaju od tih prvih zaveslaja u školi kajaka. Svojim vrednim radom, upornošću i ljubavlju prema ovom sportu ti mali kajakaši su postali ozbiljni takmičari i neki od njih stigli i na Olimpijske igre.

Kako ističu organizatori, upis u Kajak kanu klub „Liman“ traje tokom cele godine. Deca mogu trenirati i tokom zime, a da obuku na vodi završe kada se za to steknu uslovi, tj. kada otopli i voda se ugreje.

– Nemamo određene datume za početak obuke, već svakog polaznika obučavamo pojedinačno. Svako od njih prelazi jedan, po jedan program. Kada uspešno završi jedan zadatak prelazi na sledeći. Tako da svako svojim tempom završava obuku i nakon toga može postati takmičar – ističu oni.

Potrebno je da deca znaju osnove plivanja kraul i prsno. Svakako se vrši provera plivanja, a deca radi bezbednosti nose prsluke. Idealno vreme za upis je od sedme, osme godine, pa do petnaeste godine starosti.

– Svakako je lepo savladati ovu veštinu, a tu su i drugi benefiti. Ovaj sport je dobar jer se deca pravilno razvijaju, dobar je za koncentraciju, koordinaciju, a svakako ne treba zanemariti ni boravak u prirodi i na svežem vazduhu. Zato iskoristite ove tople dane i svratite na Ribarsko ostrvo, Na Šodrošu, u rukavcu Dunava čeka vas kajak i veslo, ponesite samo dobru volju. – dodaju oni.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay