Početna Gradske teme Počinju da rade produženi boravci u osnovnim školama

Počinju da rade produženi boravci u osnovnim školama

0

U okviru preporuka Ministarstva prosvete Srbije u ponedeljak počinju da rade produženi boravci u osnovnim školama za đake prvih i drugih razreda, a pravo na korišćenje imaju deca roditelja koji su zaposleni i redovno nastavljaju da rade.

Osnovna škola “Đorđe Natošević”, jedna je od onih u kojima produženi boravak ponovo počinje u ponedeljak. Za roditelje dece koji su zaposleni i redovno nastavljaju sa poslom, to će biti olakšanje, ali će važiti posebna pravila za decu, učitelje i ostale radnike.

“Preporuka je da se dovode zdrava deca, da se svako jutro izmeri temperatura detetu pre nego što krene u boravak i da ako ima povišenu temperaturu, da se takvo dete ne dovodi. Predviđeno je da grupa nema više od devetoro dece u boravku, da prate nastavu, otvoriće se druge učionice, 4,5 učionica koje će se stalno provetravati i koje će se kad deca izađu napolje dezinfikovati, 4 do 5 puta”, kaže za RTV direktor škole Nedeljko Đorđić.

Produženi boravak trajaće do kraja maja, a nakon sutrašnjeg zasedanja školskih timova, biće poznatije kako će tačno funkcionisati škole i tada će i roditelji biti preciznije obavešteni.

“Moraju svakog dana da javljaju da li dete dolazi sutra, kako bi se i mi ovde mogli organizovati, da li ćemo ovde angažovati pet ili šest nastavnika, biće napravljen raspored nastavnika koji će dežurati u boravku”, navodi on.

Krizni štab koji je povodom povratka u boravak zasedao, obezbediće sve škole dovoljnim količinima dezinfekcionih sredstava, a iz škola podsećaju na to da osim što će se truditi da higijena bude na maksimumu, đaci neće biti uskraćeni, ni za znanje tj. organizaciju časova i vežbi.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay