Početna Gradske teme Počinju radovi na održavanju mosta na Mišeluku

Počinju radovi na održavanju mosta na Mišeluku

0

U sredu, 14. decembra 2022. godine počinju radovi na popravci mosta na putu Sremska Kamenica – Petrovaradin u okviru petlje Mišeluk. Radovi će se najpre obavljati na nadvožnjaku, zbog čega će doći do obustave saobraćaja na kolovoznoj traci ispod nadvožnjaka, od semafora (na raskrsnici sa Ulicom dr Goldmana) prema Sremskoj Kamenici, dok će suprotna kolovozna traka (iz pravca Sremske Kamenice) biti prohodna. Za pristup Sremskoj Kamenici građani mogu da koriste pravac iz Ulice dr Goldmana ili Ulice Kamenički put (pored zgrade RTV).

Na osnovu inspekcijskog naloga, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sprovela je javnu nabavku za izradu Izveštaja o pregledu mosta (nadvožnjaka) na putu Sremska Kamenica – Petrovaradin, u okviru petlje Mišeluk. Izveštaj konstatuje da je konstrukcija mosta, sagrađenog 1981. godine, u zadovoljavajućem stanju, sem što su uočena određena oštećenja na pešačkim stazama i potpornim zidovima u nastavku mosta. Radovi na mostu preduzeti su u cilju otklanjanja uočenih nedostataka i sprečavanja nastanka oštećenja većeg stepena.

Radovi na obnovi mosta podrazumevaju uklanjanje postojećih elemenata saobraćajnog profila, odnosno montažnih ploča pešačke staze, ivičnjaka, slivnika, betonske odbojne ograde, demontažu dilatacionih spojnica, kao i uklanjanje kompletne pešačke staze na prilazima mostu.

Nakon toga slede armirano-betonski radovi na pešačkoj i revizionoj stazi, a potom i izrada novih elemenata saobraćajnog profila, odnosno dilatacionih spojnica, slivnika, ivičnjaka, elastične odbojne ograde, hidroizolacije i drugog, ali i pešačke staze na prilazu mostu.

Rok za izvođenje radova je 299 kalendarskih dana, a vrednost investicije je 32,3 miliona dinara.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs