Početna Gradske teme Počinju radovi na uređenju sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu

Počinju radovi na uređenju sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu

0

Beogradski i Sunčani kej duž Dunava simbol su Novog Sada i “kapija” na ulaznom pravcu iz Petrovaradina, jedno od najlepših šetališta duž celog toka Dunava. Grad Novi Sad je kej sa novosadske strane uredio u savremen prostor namenjen sportu, rekreaciji, razonodi i drugim vidovima angažovanja slobodnog vremena, koji je potrebno kontinuirano održavati u cilju očuvanja ove vredne celine.

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije finansira realizaciju projekta Uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu u iznosu od 127 miliona dinara.

U okviru ovog projekta biće realizovani radovi na zameni obloge od tartana uz delimičnu popravku ivičnih elemenata i podloge, u dužini od 4,1km staze za trčanje na Sunčanom i Beogradskom keju, od kanala DTD do “Mornarice” u Novom Sadu.

Teren za mali fudbal na Sunčanom keju dobiće novu travu i rekvizite, a biće izvedeni radovi i na popravci ograde i zameni sigurnosnih mreža. Ugovorom su obuhvaćeni i radovi na dva teniska terena na kojima će se izvršiti liniranje, kao i radovi na dva dečija igrališta koja se nalaze kod Veslačkog kluba “Danubius” na kojima je planirana zamena podloge i rekvizita.

Na dve teretane na otvorenom u neposrednoj blizini kompleksa “Đačkog igrališta” biće izvedeni radovi na postavljanju nove sigurnosne podloge, kao i postavljanje novih rekvizita.

Pripremni radovi duž Sunčanog keja započeti su danas, na delu od “Mornarice” do Štranda. Projekat će se realizovati fazno, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, a završetak se očekuje do kraja tekuće godine.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs