Početna Gradske teme Podneta tužba protiv Društvenog centra

Podneta tužba protiv Društvenog centra

drustveni centar

Javno preduzeće Poslovni prostor, Grad i Republika zajednički su podneli tužbu protiv aktivista Društvenog centra kako bi ih ponovo izbacili iz prostorija u Kineskoj četvrti, u kojima realizuju program već tri godine, navode iz te organizacije.

Aktivisti su se u potrazi za rešenjem svoje situacije, kako kažu, obraćali nadležnima mejlovima, telefonskim pozivima, pismima, ali odgovore nisu dobili.

Aktivisti Društvenog centra, ovoga puta, boriće se za rešenje problema iz njegovih prostorija, apelima na sve one kojima je stalo do kulturnih dešavanja u Novom Sadu, poručuju iz tog centra.

“Imamo podršku ljudi u tom kulturnom miljeu, ali nemamo institucionalnu. U principu za ovo čime se mi bavimo imamo podršku, ali to nije dovoljno. Borba će tek da počne i tek će se videti koliko smo jaki zapravo”, kazao je za RTV Marko Vučić, aktivista Društvenog centra.

Društveni centar je za tri godine postojanja organizovao preko 150 koncerata, izložbi i tribina. Aktivisti tog centra 21. avgusta prošle godine izbačeni su iz prostorija u Kineskoj četvrti. Nakon toga su tužili i dobili sudski spor protiv JP Poslovni prostor i u svoje prostorije se vratili.

Aktivisti DC-a kažu da su i dalje spremni za razgovor sa nadležnim institucijama.

U odgovoru, JP Poslovni prostor potvrdili su nam da je to preduzeće zajedno sa Gradom Novim Sadom i Republikom Srbijom podnelo tužbu protiv devet osoba, koje su se legitimisale kao aktivisti Društvenog centra, kao i da je tužba podneta jer se taj prostor koristi bez zaključenog ugovora o zakupu sa tim preduzećem, za koji se ne plaća naknada, čime se nanosi šteta, kako JP Poslovni prostor i indirektnom budžetskom korisniku, tako i Gradu Novom Sadu.

Iz JP Poslovni prostor takođe dodaju i da su netačne tvrdnje Društvenog centra da odbijaju da odgovore na njihova pitanja, jer je tužba podneta nakon što sa aktivistima Centra nije regulisan poslovni odnos koji se prethodno pokušao rešiti mirnim putem. Odgovor Grada na ovu temu nismo dobili.

Autor: RTV

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here