Početna Gradske teme Podrška Novog Sada Budvi povodom kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2028.

Podrška Novog Sada Budvi povodom kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2028.

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima, među kojima je i direktor Fondacije “Novi Sad-Evropska prestonica kultureNemanja Milenković, posetio je Budvu, kako bi podržao kandidaturu tog grada za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

Srpska Atina će gradu pobratimu preneti stručnu i logističku pomoć, kao i dragocena iskustva u vezi sa pripremom za prestižnu titulu, rekao je gradonačelnik Novog Sada, a rukovodstvu Budve i Boke, koje se zajednički kandiduju, poručuje da je važno upoznati građane sa značajem titule.

To je šansa za region i za Budvu i za Boku da budu još vidljivije, još atraktivnije, da reše neke infrastrukturne probleme i izazove sa kojima se suočavaju, a da imaju i veći broj ljudi koji će ih posećivati, ne samo i letnjoj sezoni nego tokom cele godine, da otvorite ceo svoj potencijal, da upoznate bolje svoj potencijal, i da pokažete da je kultura Boke i Budve neotuđivi deo evropske kulturne baštine – rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pomoć Novog Sada u pripremama za kandidaturu za prestižnu titulu je dragocema, poručuje predsednik Opštine Budva Milo Božović.

Ne samo da znači podrška Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevića, nego definitivno, bez podrške koju smo dobili od njega i Grada Novog Sada, nisam siguran da bi se mi uopšte odlučili da uđemo u jedan ovako zahtevan projekat – istakao je predsednik Opštine Budva Milo Božović.

Prijateljstvo Novog Sada i Budve traje duže od tri decenije, i do sada je ostvarena saradnja u brojnim oblastima, poput kulture, sporta, obrazovanja, i turizma.

Izvor: rtv.rs
Foto: Grad Novi Sad