Početna Gradske teme “Podrži RTV” pred četvrti protest: Da li je kontramiting “Stop anarhiji” plaćen...

“Podrži RTV” pred četvrti protest: Da li je kontramiting “Stop anarhiji” plaćen iz budžeta svih građana?!

OdjNwDRWp6QdRgtA

Četvrti po redu protest inicijative “Podrži RTV” biće organizovan danas od 19 sati ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, u Ulici Maksima Gorkog.

Organizatori najavljuju šetnju do Gradske kuće, putanjom Maksima Gorkog – Žarka Zrenjanina – Modene – Trg slobode, gde će biti zatražena odgovornost za to što je kontramiting “Stop anarhiji” praktično organizovan u kabinetu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Podsetimo, u javnost su dospeli mejlovi poslati sa adrese gradonačelnikove savetnice za medije Nade Kobac, u kome su navedena tačna uputstva i organizacioni detalju za kontramiting, zbog čega će članovi inicijatve “Podrži RTV” zahtevati odgovor na pitanje da li je to “spontano okupljanje”, kako tvrde naprednjaci, plaćeno iz budžeta svih građana.

U međuvremenu, počelo je i skidanje kvalitetnih analitičkih emisija poput “Radara” sa programa Radio-televizije Vojvodine, pod izgovorom da kreće letnja šema.

Inače, prvi protest “Podrži RTV” održan je nakon nenajavljnih smena 14 urednika i novinara RTV, a inicijativa je između ostalog zatražila ostavke svih članova Upravnog odbora RTV i poništavanje svih odluka koje su doneli, a koje su dovele do niza neobrazloženih smena.

Izvor: Novisad.com
Foto: Podrži RTV/Facebook