Početna Gradske teme Pogledajte kako će izgledati kompleks kod Banovine

Pogledajte kako će izgledati kompleks kod Banovine

0

Prostor između zgrade Skupštine AP Vojvodine i Gimnazije „Isidora Sekulić“ do narednog marta postaće podzemna garaža.

Izgradnja garaže kod Banovine, na površini od oko 6.280 kvadratnih metara, počela je pre dva meseca, a sada je poznat i njen finalni izgled. Garaža će imati dve etaža sa ukupno 167 parking mesta, a iznad nje će biti postavljen moderni urbani mobilijar.

Grad Novi Sad je upravo raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije parternog uređenja kompleksa Banovine, odnosno prostora na uglu ulica Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića, koji ukupno zauzima oko 10.500 kvadratnih metara.

Zadatak projektanta kog izabere Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je da uradi geodetska snimanja celog terena i analizira trenutnu situaciju, da uzme u obzir sve instalacije, uradi elaborat i predvidi partnerno uređenje koje će oblikovati ovaj prostor u skladu s funkcijom garaže. Predlaže se da projektant razmotri mogućnost izgradnje česme, uz ostale delove urbanog mobilijara poput klupa, držača za bicikle, korpi za otpatke, javnog osvetljenja, zelenila…

Pristup parking garaži planiran je od Banovinskog prolaza i Ulice vladike Platona, iz pravca Žarka Zrenjanina. Dok traje gradnja, najverovatnije će biti promenjen i režim saobraćaja u Ulici vladike Platona, te je za očekivati da motornim vozilima bude zabranjeno kretanje tim putem.

Projektom se traži ukomponovanje video-nadzora, kontrole pristupa, Wi-Fi mreže, LED displeja i drugih softverskih opcija.

Zelenilo koje je u planu je raznovrsno – drvoredne sadnice, vertikalno i krovno zelenilo, zaštitno zelenilo, multisistem sadnice.

Tender za odabir projektanta otvoren je do 17. juna, a vrednost ove nabavke je sedam miliona dinara.

Više o svemu pročitajte na sajtu gradnja.rs.

Izvor: gradnja.rs
Foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije