Početna Gradske teme Pojačana kontrola rada ugostiteljskih objekata

Pojačana kontrola rada ugostiteljskih objekata

0

Novim merama kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, rad ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu, produžen je do 23 sata. Upravo zbog toga, oni će u narednom periodu, kao i trgovinski lanci, biti pojačano kontrolisani.

Od početka septembra do danas, Komunalna policija, iskontrolisala je više od 170 ugostiteljskih objekata, a uočila je oko 70 prekršaja, zbog nepoštovanja radnog vremena, ili za kršenje odluka koje definišu šta je dozvoljeno u baštama.

“Ono što jeste bio naš cilj, jeste da intenzivno kontrolišemo radno vreme. To je vrlo bitno, zato što znate i vi i mi, kad se uđe u neke kasnije sate, onda naravno dođe do opuštanja i iz tog razloga je vrlo važno. Zbog toga mi revnosno kontrolišemo radno vreme i cilj nam je po isteku radnog vremena da ugostiteljski objekti budu zatvoreni”, kaže Miroslav Laketić, načelnik gradske uprave zadužen za inspekcijske poslove.

Osim kontrolisanja satnice, za sve ugostiteljske objekte i trgovinske lance, nisu se ukidale mere zaštite u objektu.

“Bitno je naglasiti da mi naš objekat tretiramopraktično od marta, od kad su krenule specijalne mere. Ono što naši posetioci prostim kretanjem kroz tržni centar mogu da vide jeste čitav niz pismenih obaveštenja, kako da se ponašaju, da se drži distanca, da je obavezno nošenje maske. Istovremeno sa tim, mi od marta meseca vršimo dezinfekciju kompletnog objekta, sa posebnim akcentom na površine koje su često u dodiru posetilaca, i posebno deo gde se priprema i servira hrana. Imali smo inspekcijski nadzor u prethodnom periodu, sa pozitivnim izveštajem”, kaže Boris Stevović, direktor tržnog centra.

U poslednja tri meseca, Komunalna inspekcija imala je više od dve hiljade inspekcijskih nadzora i savetodavnih poseta, dodaju u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Kako će izgledati jesen i zima u novosadskim kafićima i restoranima, o tome, između ostalog, razgovaramo sa Milenkom Mijićem iz Udruženja ugostitelja Novog Sada.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay