Početna Gradske teme Pojačane mere dezinfekcije gradskih površina

Pojačane mere dezinfekcije gradskih površina

0

Zbog povećanja broja obolelih od korona virusa na teritoriji grada Novog Sada i Vojvodine, te potrebe za ponovnim dodatnim preventivnim merama dezinfekcije, “Ciklonizacija” je od ponedeljka peorijentisala deo svojih operativnih ekipa na navedene poslove.

“Pored mera koje nisu ni prekidane, kao što je dezinfekcija autobusa gradskog prevoznika i vozila hitne pomoći, od početka nedelje operativci “Ciklonizacije” izvode i redovne tretmane dezinfekcije na otvorenom i u zatvorenom. Tretmanima su obuhvaćene zdravstvene ustanove, gerontološki domovi, kao i objekti od visoke važnosti za funkcionisanje gradskih službi,” objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacije”.

Iz ovog razloga, ali i zbog potrebe da se predupredi potencijalna mogućnost širenja zaraze, “Ciklonizacija” je do daljnjeg obustavila tretmane deratizacije i dazinsekcije po domovima građana.

“Izuzetak su hitni postupci, te će se i dalje izlaziti na tretmane dezinsekcije i deratizacije u slučajevima sa visokom infestacijom insekata, krevetnih stenica, ili pacova, a po prijavi građana”, objašnjava Aćimović.

Paralelno sa ovim poslovima, “Ciklonizacija” će u punom obimu nastaviti sve aktivnosti u okviru sistematske zaštite zdravlja građana od komaraca, krpelja i štetnih glodara.

“Duži kišni period iza nas, porast vodostaja velikih reka i naglo otopljenje pogodovali su povećanju brojnosti komaraca i glodara, te ćemo u narednom periodu, prateći stanje na terenu, tretmane prilagođavati potrebama i izvoditi svakodnevno. Svi navedeni tretmani protiv komaraca, tretmani dezinfekcije i hitni ddd tretmani izvode se u cilju zaštite zdravlja građana od virusa i vektorima prenosivih bolesti”, zaključio je Aćimović.

Izvor: NSU
Foto: Printscreen