Početna Gradske teme Pokrajinska nagrada “Mihajlo Pupin“ akademiku Miru Vuksanoviću

Pokrajinska nagrada “Mihajlo Pupin“ akademiku Miru Vuksanoviću

0

Dobitnik pokrajinske nagrade “Mihajlo Pupin” za 2019. godinu je akademik Miro Vuksanović, odlučila je jednoglasno Komisija za dodelu pokrajinskih priznanja.

Priznanje “Momčilo Tapavica” za oblast sporta dobio je košarkaš Nikola Jokić, a “Ljudevit Mičatek” za oblast ljudskih i manjinskih prava Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”.

Privrednik Petar Matijević dobitnik je priznanja “Lazar Dunđerski” za oblast privrede, a prosvetni radnik Atila Vajda dobio je priznanje “Đorđe Natošević” za oblast obrazovanja.

Dobitnica priznanja “Milica Tomić” za oblast ravnopravnosti polova je Mia Strajin, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Vojvodine, dok je pijanistkinja Rita Kinka Radulović dobitnica je priznanja “Ferenc Feher” za oblast kulture.

Pokrajinska priznanja dobitnicima će biti uručena 25. novembra u Srpskom narodnom pozorištu, na Svečanoj akademiji povodom 101. godišnjice Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Reč je o datumu od pokrajinskog značaja ustanovljenom povodom dana kada je 1918. godine Velika narodna skupština u Novom Sadu proglasila prisajedinjenje Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji.

Priznanje “Ljudevit Mičatek” će biti dodeljeno 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava.

Izvor: novisad.com
Foto: Wiki/Alexzr88