Početna Gradske teme Pokrajinska vlada zatražila da se utvrdi ko je ponovo vratio radnike u...

Pokrajinska vlada zatražila da se utvrdi ko je ponovo vratio radnike u Razvojnu banku

razvojna banka

Pokrajinska vlada zatražila je danas da se utvrdi ko stoji iza odluke da se deo osoba koje su dobile otpremnine u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) ponovo vrate na posao.
“Pokrajinska vlada ne stoji iza postupanja koje nije zakonito i racionalno, i traži da se utvrde razlozi koji su doveli do takvog postupanja”, saopštila je Vlada Vojvodine nakon sednice.

Pokrajinska vlada je tu informaciju usvojila nakon pisanja medija u vezi sa osobama koje su dobile otpremninu u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) nakon čega su navodno ponovo vraćene na radno mesto. VOICE je u utorak objavio da je RBV proglasila gotovo sve zaposlene u toj banci tehnološkim viškom da bi im, pred sam odlazak u stečaj, podelila otpremnine vredne nekoliko stotina miliona dinara.

Kasnije je jedan deo tih radnik ponovo zaposlen u istoj banci koja je u stečaju. Punu saglasnost za isplaćivanje otpremnina dale su i Pokrajinske vlada i Vlada Srbije, a samo nekoliko meseci kasnije, 204 od ukupno

502 radnika te banke koji su dobili otpremnine, ponovo su zaposleni u Razvojnoj banci, nakon otvaranja stečajnog postupka.

Broj angažovanih osoba se postepeno smanjivao, a 24. decembra prošle godine u RBV u stečaju bilo je radno angažovano ukupno 59 osoba.

Autor: Beta