Početna Gradske teme Pokrajinski sekretar za zdravstvo reagovao na pismo zaposlenih u KCV

Pokrajinski sekretar za zdravstvo reagovao na pismo zaposlenih u KCV

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković reagovao je na pismo dela zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine u kom su tvrdili da ponovo ostaju bez obezbeđenja, rečima da KCV nijednog trenutka nije ostao bez takvih radnika.

Nezadovoljni radnici KCV-a prošle nedelje poslali su otvoreno pismo javnosti u kom navode da ih je “sramota da iznose sve detalja stanja u kakvom se KCV našao”. Između ostalog, kako su naveli, KCV je trebalo da ponovo ostane bez obezbeđenja.

Reakcije nadležnih, ali ni Kliničkog centra Vojvodine nije bilo. Ipak, nezadovoljni radnici su se ponovo oglasili, navodeći da će ključna mesta i dalje biti obezbeđenja, te da je pronađen način da se to finansira.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da KCV nijednog trenutka nije ostao bez obezbeđenja, niti je to bilo dovedeno u pitanje.

Klinički centar ima obezbeđenje, nijednog trenutka nije ostao bez njega, niti će ostati bez obezbeđenja sve dok traje priča u vezi sa KCV. Imamo mnogo bolje obezbeđenje nego do sada, jer pored postojeće firme, angažovani su i policajci. Nema potrebe za brigom da će biti ugrožena bezbednost. Naravno, problema uvek ima, KCV je ustanova koja ima 35 zgrada, nalazi se na tri različite lokacije i uvek su mogući problemi“, poručio je Gojković.

On je dodao i da “postoji nešto što se zovu poslovni dogovori između partnera u poslu, te da se to ne iznosi u javnost”.

Klinički centar Vojvodine se već jednom našao u situaciji da ostane bez obezbeđenja. To se dogodilo prošle godine, zbog odluke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da se ustanovi ukine novac za tu namenu. Posle reakcije Pokrajine i Ministarstva zdravlja pronađeno je rešenje za vraćanje obezbeđenja.

Da stanje u Kliničkom centru Vojvodine nije najsjajnije, pokazuju i neke činjenice. Po podacima Ministarstva finansija, ova ustanova duguje gotovo 687 miliona dinara prema dobavljačima, što je čini jednom od najzaduženijih zdravstvenih institucija.

Nasuprot tome, i pacijenti se žale na usluge koje dobijaju u KCV. U 2015. i prvoj polovini 2016. godine, kako pokazuju podaci Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, podneto je 88 prijava o povredi prava pacijenata.

Izvor: 021.rs
Foto: vojvodina.gov.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here