Početna Gradske teme Pokrenut disciplinski postupak protiv Dragana Čapelje

Pokrenut disciplinski postupak protiv Dragana Čapelje

0

nevena_miladinovic_žfk_cz

Protiv bivšeg funkcionera ženskog fudbalskog kluba Vojvodina Dragana Čapelje pokrenut je disciplinski postupak u Fudbalskom savezu Srbije, zbog toga što je udario šamar 18-godišnjoj igračici ŽFK Crvena zvezda Neveni Miladinović.

Nakon utakmice koja se igrala između ova dva kluba u ponedeljak u Novom Sadu, Čapelja je udario šamar fudbalerki Zvezde jer se radovala.

U saopštenju ŽFK Vojvodina se ističe da je saradnja sa Čapeljom raskinuta, te da predstavnici kluba osećaju stid što se nasilje dogodilo na utakmici u kojoj su oni bili domaćini i od čoveka koji je bio deo njihovog kluba.

“Javno upućujemo izvinjenje Neveni, njenoj porodici, ŽFK Crvena zvezda i svim ženama. Nikada se ni jedno nasilje nad ženom ne može opravdati te ni počinjeno nad Nevenom. Ovaj nasilni događaj nas je osvestio da se nasilje nad ženama dešava i može desiti čak i u situacijama u kojima se promovišu žene, ovog puta i u ženskom furbalu, na našem terenu. Zbog toga će u misiji ŽFK Vojvodina kao jedan od prioriteta biti i aktivno promovisanje borbe protiv nasilja nad ženama te ćemo aktivno učestvovati i u svim kampanjama koje će se baviti pružanjem podrške ženama u preveniranju i zaustavljanju nasilja nad njima”, stoji u saopštenju.

Čapelja je zbog ovog napada priveden u policijsku stanicu gde je priznao da je Neveni Miladinović udario šamar.

“Policija je slučaj predala dežurnom sudiji za prekršaje, koji će protiv izgrednika podneti krivičnu prijavu, a na svima nama ostaje jedna velika obaveza i odgovornost, da se ovako nešto više nikada i nikome ne dogodi, jer ničije, baš ničije dete, ne zaslužuje bilo šta nalik ovome”, navodi se u izveštaju sa utakmice.

Disciplinska komisija FSS sastaće se u četvrtak, 25. avgusta, kada će na dnevnom redu biti i slučaj iz Novog Sada.

Više o ovom incidentu možete pročitati OVDE.

Autor i foto: 021.rs