Početna Gradske teme Policija zatvorila ulicu na Salajci zbog iseljenja porodice Radovanović

Policija zatvorila ulicu na Salajci zbog iseljenja porodice Radovanović

Ulica Radoja Domanovića bila je zatvorena danas dva sata zbog iseljenja porodice Radovanović iz njihovog doma. Kako navodi 021, više od deset policajaca obezbeđivalo je ulicu, iako nije bilo u pitanju prinudno iseljenje, već je porodica pristala da se dobrovoljno iseli. Policija nije dozvoljavala prolaz, uz reči da je takva naredba, ali se ne zna čija.

Policajci nisu dozvoljavali građanima, pa ni novinarima, da uđu u zatvoreni deo ulice na Salajci sve dok na kući koju je preuzeo poverilac nisu promenjene brave.

Ova porodica prinuđena je da se iseli iz svog doma nakon sudskog spora sa prvim komšijom i poveriocem Nedeljkom Trifkovićem. Pokušaj njihovog iseljenja pre mesec dana bio je jedini takav pokušaj u Srbiji tokom vanrednog stanja, iako je Komora izvršitelja preporučila da se obustave izvršenja. Takođe, današnje iseljenje je prvi slučaj deložacije u Srbiji od ukidanja vanrednog stanja.

Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, koja je pomagala porodici koja mora da se iseli iz svog doma, ranije je saopštila da su Radovanovići pristali da se isele.

Usled dugogodišnjeg maltretiranja i svakodnevnog ucenjivanja, porodica je pristala da se sama iseli. Porodici nije unapred isplaćen novac koji je trebalo da dobiju za prodaju polovine kuće, već je dogovor da se isele i da nakon toga dobiju novac – naveli su iz Združene akcije.

Radovanoviće je pre nekoliko godina tužio prvi komšija, koji je prethodno i od komšija pored, tužbom oduzeo, imovinu. Radovanovići su još uvek vlasnici četvrtine kuće, međutim, kako su rekli „zbog godina maltretiranja od strane prvog komšije“ odlučili su da se dobrovoljno isele.

Izvor: 021
Foto: Pixabay