Početna Gradske teme Politička prepucavanja zbog pucnjave, ranjeni momak u Kamenici

Politička prepucavanja zbog pucnjave, ranjeni momak u Kamenici

Siniša Gomirac (22) zvani Singer, koji je sinoć teško ranjen u pucnjavi u centru Novog Sada, i dalje je u kritičnom stanju, ali je prevezen u Institut za plućne bolesti, na Kliniku za grudnu hirurgiju.

Informacija je za 021 potvrđena u Kliničkom centru Vojvodine, gde je mladić bio do jutros.

Podsetimo da je na Gomirca ispaljeno više metaka, a pogođen je u levu stranu grudnog koša, potkolenicu i podlakticu.

U policiji nema reakcije na pitanja koja se odnose na ovaj slučaj na taksi stajalištu u Ulici Modene, u vreme kada je centar grada bio pun građana.

Istovremeno, Gradski odbor Demokratske stranke traži od gradske vlasti hitnu sednicu Skupštine grada, na kojoj će biti usvojene mere za borbu protiv nasilja u gradu i “definisani zahtevi koje lokalna samouprava postavlja državnim službama koje bi trebalo da obezbede javni red, mir i sigurnost građana”.

SNS: Jeftini politički poeni

Gradski odbor Srpske napredne stranke poručio je GO DS da koriste pucnjavu u centru grada za oglašavanje kojem nedostaju, kako kažu, konkretni predlozi za rešavanje problema.

Naprednjaci pozivaju demokrate da uporede broj krivičnih dela do 2012. i od 2012. pa do danas.

– S obzirom na to da u današnjem saopštenju, punom paušalnih ocena, navode da porast kriminala u gradu raste sa dolaskom naše stranke na čelo grada. Notorna je laž da je odnos policije prema otkrivanju počinilaca krivičnih dela u Novom Sadu pogoršan od kako je na čelo Ministarstva policije imenovan Nebojša Stefanović. I ti podaci su vrlo lako proverljivi. Srpska napredna stranka poručuje Demokratskoj stranci da se umesto pisanja nebuloznih saopštenja pozabave stanjem u svojoj političkoj organizaciji, kako se i formalno ne bi ugasili – navode u GO SNS.

Naprednjaci dodaju i da “već pet godina strpljivo čekaju na konkretne predloge odbornika Demokratske stranke”.

– Međutim, ni posle toliko vremena to nismo dočekali, a sva obraćanja odbornika Demokratske stranke za govornicom Skupštine grada ili kroz saopštenja i izjave putem medija svode se na površne kritike, verovatno u nastupima besa i nemoći zbog gubitka nezasluženo stečenih privilegija – poručuju u SNS.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here