Početna Gradske teme Poljoprivredni fakultet dobio traktor povodom nove akademske godine

Poljoprivredni fakultet dobio traktor povodom nove akademske godine

0

Povodom početka nove akademske godine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić je u Sremskim Karlovcima, na oglednom imanju Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo, simbolično uručio ključeve traktora „kubota M5-092″ dekanu Poljoprivrednog fakulteta Nedeljku Tici.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica rekao je na uručenju da danas ta institucija raspolaže najsavremenijim pogonskim mašinama kako za obradu zemljišta tako i za obuku studenata.

– Ovo je za četiri godine četvrta pogonska mašina koju smo nabavili uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Pokrajinske vlade. U tom periodu Poljoprivredni fakultet je sa navedenim partnerima zajedno investirao više od milion evra za nabavku savremenih pogonskih i priključnih mašina – rekao je Tica.

Ukupna vrednost traktora je 7,5 miliona dinara, a nabavku je Sekretarijat za poljoprivredu sufinansirao sa tri miliona dinara, sa glavnim ciljem unapređivanja obrazovanja studenata.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay