Početna Gradske teme Položeni venci na spomen obeležja Miki Antiću

Položeni venci na spomen obeležja Miki Antiću

0

U okviru manifestacije “Antićevi dani”, koja se održava od 11. do 13. marta, u organizaciji Skupštine Grada Novog Sada i Kulturnog centra Novog Sada, juče su položeni venci na pesnikov grob kao i na spomen obeležje u Dunavskom parku.

Vence su položili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković i član Odbora i predsednik stručnog žirija manifestacije “Antićevi dani” Miroslav Radonjić.

“Mika Antić ostavio je neizbrisiv trag za sobom, a posebno u Novom Sadu koji je po njemu i prepoznatljiv. Njagova nematerijalna zaostavština, naročito njegov književni opus, ne samo da je i danas zanimljiva i primamvljiva mladim generacijama, već je i trajna inspiracija umetnicima. Sećajući se njegovog lika i dela i želimo da doprinesemo trajanju te prepoznatljivosti, jer vrednosti koje je Mika stvorio su neprolazne, bezvremenski duhovni putokazi. Grad manifestacijom ‘Antićevi dani’ svake godine angažuje Miku Antića kao temu, i to je svojevrsan praznik gde zapravo slavimo čoveka koji je ostavio tako snažan utisak i uticaj na svoje okruženje”, naglasio je Dalibor Rožić.

Događaju u Dunavskom parku prisustvovali su i predstavnici Odreda izviđača “Miroslav Mika Antić”, učenici Privatne osnovne škole “Miroslav Mika Antić” (Novi Sad), učenik generacije Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” i učenik generacije Osnovne škole “Đura Daničić”. Program 13. “Antićevih dana” odvija se pod sloganom “Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš nestvarnog” u Kulturnom centru, Eđšegu i IK “Prometej”.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay