Početna Gradske teme Položeni venci na spomen-obeležje Olegu Nasovu

Položeni venci na spomen-obeležje Olegu Nasovu

0

Polaganjem venaca danas, 1. aprila obeleženo je 19 godina od rušenja Varadinskog mosta i pogibije Olega Nasova prilikom NATO bombardovanja 1999. godine.

Vence je na spomen-obeležje Olegu Nasovu položio gradonačelnik Miloš Vučević, a polaganju venaca prisustvovali su i roditelji nastradalog Nasova.

Kada je u pitanju obeležavanje ovakvih događaja, nema reči koje mogu biti prikladne i svojim značenjem iole nadomestiti pretrpljene gubitke porodice, kao ni dočarati sve ono što su ljudi preživljavali pre devetnaest godina. Mostove možete obnoviti i nove sagraditi, ali ljudske živote ne možete vratiti. Jedna od velikih životnih nepravdi koja nas je zadesila te ratne 1999. godine, desila se upravo prvog dana aprila, kada se Olegovog život tragično završio. Želim da iskažem saučešće porodici, ali i da istaknem da se život uvek nekako bori za one pravedne stvari i da se na posletku iznedri ljubav, a tako se i namestilo, da se tri meseca posle velike tragedije, rodi Olegov sin koji je porodici dao snagu za život. Nadam se da ćemo ubrzo krenuti u konkretizaciju inicijative Olegovog oca Milivoja da se naparvi spomen-poča sa imenima 313 Novosađana koji su bili žrtve ratova od 1990. do 1999. godine“, izjavio je gradonačelnik.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad