Početna Gradske teme Položeni venci povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom

Položeni venci povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je vence na Spomen groblje povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom zajedno sa delegacijom Gradskog odbora SUBNOR-a, Organizacijom Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i predstavnicima Vojske Srbije.

“Danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, odajemo počast i sećamo se svih žrtava Drugog svetskog rata, i hrabrih boraca koji su dali živote u odbranu otadžbine, da bismo mi danas živeli u slobodi i miru. Naši heroji – oslobodioci nikada ne smeju da budu zaboravljeni. Negujući kulturu sećanja, mi oživljavamo njihovo herojstvo i kažemo im večno hvala. Na nama, i na budućim generacijama je da krvlju izvojevanu slobodu čuvamo, gradimo i branimo, u društvu u kojem negujemo ljubav, razumevanje i slobodarsku tradiciju naših hrabrih predaka”, rekao je Milan Đurić.

Vence na Spomen groblje položili su i pripadnici Vojske Srbije, gradske organizacije SUBNOR-a i rezervne starešine, a Milovan Vujić iz SUBNOR-a naglasio je da danas obeležavamo Dan pobede, ali da je ta pobeda bila teško plaćena i pozvao je mlade generacije da ne zaboravljaju istoriju i sve one koji su život dali za našu slobodu.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs