Početna Gradske teme Pomoć Grada Novog Sada socijalno ugroženom stanovništvu

Pomoć Grada Novog Sada socijalno ugroženom stanovništvu

paketi socijalne pomoci9

Član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu posetio je Gradsku organizaciju Crvenog krsta u Petrovaradinu, a tom prilikom podeljena je pomoć socijalno ugroženim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva.

“Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku, a kada je u pitanju realizacija programa iz oblasti socijalne i dečije zaštite, posebno se ističe saradnja sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta. Jedan od tih programa je vezan za direktno ublažavanje siromaštva za koji je iz budžeta izdvojeno oko šest miliona dinara, a pomoć je namenjena za 2500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada”, rekao je Tihomir Nikolić.

paketi socijalne pomoci

Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta.

“Jedan od osnovnih ciljeva Crvenog krsta je briga o čoveku, a jedan od zadataka je i ublažavanje ljudske patnje. Tradicionalno već 11 godina Gradska uprava za dečju i socijalnu zaštitu obezbeđuje pomoć za socijalno najugroženije porodice. Grad finansira i rad Narodne kuhinje od 1993. godine, gde se svakodnevno priprema 600 kuvanih obroka i 800 lanč paketa. Tu su i razni drugi programi, kao što je oporavak na moru za najmlađe sugrađane iz socijalno ugroženih porodica, ali i programi za najugroženije penzionere”, istakao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić.

Autor: NsHronika