Početna Gradske teme Pomoćnik direktora “Parking servisa” slupao službeni automobil

Pomoćnik direktora “Parking servisa” slupao službeni automobil

0

car-accident-337764_1280-1024x576

Saša Jovanović, pomoćnik direktora novosadskog JKP “Parking servis”, razbio je službenu “škodu fabiju” tog preduzeća u vreme kada nije smeo da je koristi, piše “Blic”.

Ovu informciju prosledili su radnici “Parking servisa”, koji tvrde da je Jovanović počinio udes pre pet dana na raskrsnici Futoške i Hajduk Veljkove ulice, dok je službenim vozilom išao na posao. U sudaru niko nije povređen, osim što je službena “škoda fabija” “Parking servisa” uništena.

Inače, funkcionerima javnih preduzeća zabranjeno je da koriste službene automobile van radnog vremena, pa tako i pri dolasku, odnosno odlasku sa posla. Radnici navode da Jovanović zajedno sa još 11 direktora i njihovih pomoćnika u ovoj firmi zloupotrebljava službena vozila koristeći ih 24 sata dnevno.

Zahtevamo od čelnih ljudi u gradu da reaguju i spreče korišćenje službenih vozila u ovom preduzeću, kao i da ispitaju zloupotrebe u korišćenju benzina. Tražimo i da svi službeni automobili budu obeleženi našim oznakama – navode radnici u pismu. Oni kažu i da je “Parking servis” pokušao da zataška ovu nesreću jer je odmah poslat “pauk” preduzeća da skloni vozilo.

U “Parking servisu” potvrđuju da se udes dogodio, ali kažu da je to bilo kada je Jovanović sa lokacije firme u Ulici Filipa Višnjića krenuo na kolegijum, koji se održavao na Bulevaru Mihajla Pupina, gde su takođe prostorije ovog preduzeća.

U servisu gde se popravlja auto rekli su da je šteta procenjena na više od 2.000 evra, a u “Parking servisu” da je pokrenut postupak utvrđivanja naknade šteta i ukoliko se utvrdi krivica vozača, on će nadoknaditi štetu koja je naneta imovini firme.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija / Pixabay.com