Početna Gradske teme Poništen tender za novogodišnju rasvetu, pa ponovo odabran isti ponuđač

Poništen tender za novogodišnju rasvetu, pa ponovo odabran isti ponuđač

Nakon što je delimično poništena javna nabavka novogodišnjeg osvetljenja za Novi Sad, Gradska uprava je u ponovljenom postupku ocena ponuda ponovo odabrala istog ponuđača.

Ugovor još nije postpisan jer je odluka doneta u petak, a kada i bude potpisan izvesno je da će firma “Stars LTD” iz Beograda novu rasvetu isporučiti Novom Sadu pred sam doček Nove godine, jer je ostalo tek dve nedelje do 2020. godine. Zbog toga je pitanje da li će sve stići u roku, jer ugovor ne može da se potpiše dok ne prođu rokovi za žalbu, što je deset dana tj. 23. decembar.

Podsetimo da je tender za nove ukrase raspisan još polovinom septembra i da su se javile dve fime, “Stars LTD” iz Beograda i “Somborelektro” iz Sombora. Ova potonja je prethodne dve godine na tenderima dobijala posao isporuke novogodišnje rasvete.

Krajem oktobra je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) beogradskoj firmi dodelila posao isporuke novogodišnje rasvete jer je imala nižu cenu od 14,8 miliona dinara u odnosu na somborsku koja je tražila 16,5 miliona dinara. Na ovu odluku se “Somborelektro” žalio što je stopiralo isporuku rasvete . Konačno, 3. decembra je Komisija za zaštitu prava ponuđača u Beogradu donela ooluku da prihvati prigovor iz Sombora i delimično poništi javnu nabavku. Komisija UGZI je po ovom rešenju ponovo obavila stručnu procenu ponuda i ustanovila sa “Stars” ima odgovarajuću tehničku dokumentaciju, a onda joj ponovo dodelila posao jer ima nižu cenu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay