Početna Gradske teme Ponovo lično javljanje nezaposlenih Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Ponovo lično javljanje nezaposlenih Nacionalnoj službi za zapošljavanje

0

Redovno javljanje nezaposlenih lica, kao i individualni razgovori sa nezaposlenima, u skladu sa Uredbom Vlade o ublažavanju epidemioloških mera, ponovo će se obavljati isključivo neposredno, uz lično prisustvo tražioca zaposlenja. Pri tom će na snazi ostati obaveza poštovanja svih važećih epidemioloških mera, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

Sve druge aktivnosti koje su se u proteklom periodu sprovodile u smanjenom obimu, kao i aktivnosti koje se nisu sprovodile, Nacionalna služba za zapošljavanje će u narednom periodu nastaviti da realizuje u skladu sa novim epidemiološkim merama preporučenim od strane Kriznog štaba.

Nacionalna služba za zapošljavanje će i ubuduće svojim korisnicima omogućiti da se lično, putem pošte ili elektronskim putem prijave na evidenciju tražilaca zaposlenja i podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i da podnesu zahteve za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay