Početna Gradske teme Ponovo odložen stečaj u novosadskom “Stanu”

Ponovo odložen stečaj u novosadskom “Stanu”

jkp-stan-jpg_660x330_0

Inicijativa grupe radnika za pokretanje stečaja u JKP “Stan” odložena je po šesti put na osnovu Odluke Privrednog suda u Novom Sadu. Na tu temu će se ponovo raspravljati 12. jula, najavio je predsedavajući sudija Vladislav Kurtek.

Pred nama je izbor između najavljenog i mogućeg javno-privatnog partnerstva, koje znači opstanak i očuvanje radnih mesta, i stečaja koji praktično znači kraj postojanja pravnog lica. Zbog toga ćemo sačekati još malo da vidimo kako će se završiti pregovori sa potencijalnim partnerima – istakao je Kurtek.

Podsetimo, litvanska kompanija “Siviniti” iz Kaunasa zainteresovana je za partnerstvo sa JKP “Stan”. Litvanci su najavili da će pored ulaganja u razvoj “Stana”, koji je u veoma teškoj finansijskoj situaciji, omogućiti svim radnicima koji to žele da ostanu u kompaniji.

V.d. direktora “Stana” Miloš Đurčić objasnio je da ugovor o javno-privatnom partnerstvu Litvanci žele da zaključe na 25 godina i da su spremni da sve dugove preduzeća, koji premašuju 500 miliona dinara vrate u prvih deset godina.

Nasuprot tome, grupa od dvadesetak radnika ovog preduzeća i dalje ne odustaje o inicijative za uvođenje stečaja.

Izvor: Blic
Foto: Logo