Početna Gradske teme Ponovo odložena odluka o uvođenju stečaja u JKP “Stan”

Ponovo odložena odluka o uvođenju stečaja u JKP “Stan”

0

jkp-stan-jpg_660x330

Ni peto ročište u Privrednom sudu nije donelo konačnu odluku da li će u JKP “Stan” biti uveden stečaj. Inicijativu za to je, u septembru prošle godine, pokrenula grupa od dvadesetak radnika, ali je sudija Vladislav Kurtek odlučio da konačnu odluku ponovo odloži, i to za 18. maj.

Razlog su, kako je obrazloženo, pregovori o javno-privatnom partnerstvu sa litvanskom kompanijom “Siviniti” iz Vilnjusa koji traju otprilike dva meseca i za koje je gradska administracija formirala posebnu radnu grupu.

Na prošlonedeljnom ročištu, na kojem je doneta odluka o novom odlaganju, insistirano je da se precizira rok do kojeg će pregovori sa Litvancima biti završeni. To, međutim, nije bilo moguće, jer zaključivanje javno-privatnog partnerstava podrazumeva odgovarajuću proceduru koja, uz ostalo, obuhvata i saglasnost nadležnih republičkih ministarstava – kaže Vladimir Raca, predsednik sindikata “Stana”.

Ono što je, po njegovim rečima, posebno bitno za oko 230 zaposlenih jeste spremnost Litvanaca da onima koji budu želeli da odu isplati zakonom predviđene otpremnine.

“Siviniti” je pokazao interes da preuzme sadašnje poslove “Stana”, vezane za održavanje zgrada i javne rasvete. Uz to, spreman je i preuzme dugove.

Predlog Litvanaca je da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u “Stanu” bude zaključen na 25 godina.

Izvor: Novosti
Foto: Logo