Početna Gradske teme Ponovo ostajemo bez obezbeđenja: Pismo javnosti radnika Kliničkog centra Vojvodine

Ponovo ostajemo bez obezbeđenja: Pismo javnosti radnika Kliničkog centra Vojvodine

Nezadovoljni radnici Kliničkog centra Vojvodine poslali su otvoreno pismo javnosti zbog, kako kažu, stanja u jednoj od najvažnijih ustanova u Vojvodini.

Oni poručuju da su primorani na ovaj potez kako bi izvršili pritisak na nadležne da reaguju, s obzirom na to da promena rukovodstva u ovoj ustanovi (sa smenom vlasti u Pokrajini) ništa nije promenila nabolje. Situacija je, tvrde zaposleni u anonimnom pismu, mnogo gora.

Sramota nas je da iznosimo sve detalje stanja u kakvom se KCV našao, jer je ovo naša druga kuća, ali ako nadležni nešto ne preduzmu osećaćemo se krivim zašto nismo na vreme reagovali. Osim toga što sve nedostaje (potrošni materijal, medicinska sredstva, osnovni uslovi za rad….) trpimo i kabadahijsko ponašanje resornog sekretara i celog menadžmenta. Da su to kabadahijsko, omalovažavajuće, drsko ponašanje kompenzovali sa poboljšanjem stanja u KCV, da su bilo šta uradili nabolje, niko se ne bi žalio“, navode zaposleni.

Kako naglašavaju, “kap koja je prelila čašu” je informacija da će Klinički centar Vojvodine ponovo, u petak, ostati bez obezbeđenja.

Ko je odgovoran za tako nešto? Šta mi radnici treba da radimo? Treba svaki tren da se bojimo da će nas neko istući ili ne daj bože nešto gore?! Ovim putem pozivamo sve nadležne, a posebno pokrajinskog premijera, da pod hitno nešto učini ili će posle biti kasno. Napominjemo da smo sa razlogom ostali anonimni jer sa ovakvim ponašanjem rukovodstva, kada bi se potpisali, sigurno bi pretrpeli neverovatne posledice“, zaključuju zaposleni.

Podsetimo, Klinički centar Vojvodine ostao je bez obezbeđenja sredinom aprila prošle godine i to zbog odluke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da se ustanovi ukine novac za tu namenu. Objekat je kratko obezbeđivala policija, a nekoliko dana kasnije su reagovali Pokrajina i Ministarstvo zdravlja, te je pronađeno rešenje za vraćanje obezbeđenja.

Podsetimo i da je u novembru prošle godine, uprkos obezbeđenju u ustanovi, u KCV upao nepoznati muškarac i pokušao da obije frižider za lekove na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Izvor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here