Početna Gradske teme Ponovo rade šalteri u Gradskoj kući

Ponovo rade šalteri u Gradskoj kući

JKP „Informatika“ saopštila je da od jutros ponovo rade svi šalteri pisarnice u Gradskoj kući, proradio je i sistem Predškolske uprave „Radosno detinjstvo“.

– Puštena je u funkciju kompletna gradska mreža, uključeni su svi računari da bi se uradio monitoring i utvrdilo oštećenje mreže i eventualno prisustvo štetnih virusa, kao i njihovo uklanjanje. Stubići u centru, koji sprečavaju ulazak vozila u pešačku zonu, od jutros ponovo rade. Trenutno se radi na pokretanju sistema za gradski budžet i gradska plaćanja – navedeno je u saopštenju „Informatike”.

Ističu da nisu ugroženi lični podaci građana, da su sačuvani svi podaci o uplatama i da njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada, te da nema razloga za brigu. Dodaju i da je od pre nekoliko dana ponovo moguće plaćati račune na naplatnim mestima JKP „Informatika“, koja, inače, završava račune za februar mesec. Gradska uprava za uranizam i Gradska poreska uprava rade, a ponovo je u funkciji video nadzor grada u koji uvid ima Policijska uprava.

– Molimo građane i zaposlene u gradskim upravama da budu strpljivi jer ulažemo sve napore da se sistem što pre oporavi i vrati u stanje pre teškog hakerskog napada koji se dogodio 1. marta – navode u ovom javnom preduzeću.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay