Početna Gradske teme Ponovo raspisan tender za obnovu Ruđera Boškovića

Ponovo raspisan tender za obnovu Ruđera Boškovića

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište raspisala je konkurs za izgradnju saobraćajnih površina i vodovoda u Ulici Ruđera Boškovića.

Predviđa se zadržavanje širine kolovoza od pet metara, kao i rekonstrukcija postojećih trotoara u Ulici Ruđera Boškovića. Radi lakšeg pristupa pešaka gradskom prevozu u Futoškoj ulici predviđena je rekonstrukcija postojećeg trotoara u ulici Braće Krkljuš, izgradnja trotoara u produžetku ulice Braće Krkljuš i parkinga na delu ulice koja spaja Ulicu Ruđera Boškovića i Ulicu Laze Nančića.

Deo pripremnih radova podrazumeva i sečenje drveća na širini pojasa koji je obuhvaćen rekonstrukcijom.

Ulica Ruđera Boškovića je deo sekundarne ulične mreže i to kao pristupna ulica koja direktno opslužuje urbane sadržaje. Namenjena je isključivo individualnom saobraćaju bez direktnog pristupa primarnoj gradskoj mreži. Vezu sa primarnom saobraćajnom mrežom ostvaruje preko sabirnih ulica Braće Krkljuš i Laze Nančića.

Postojeća saobraćajnica je širine pet metara od asfalta koji je u lošem stanju. Na većem delu saobraćajnice pešačka staza je promenljive širine, odvojena zelenom površinom od kolovoza. Staze su delimično izgrađene od betona, a delimično od asfalta.

Podsetimo, rekonstrukcija ove ulice planira se još od 2013. godine, a projekat je urađen 2014. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay