Početna Gradske teme Popravka Sentandrejskog mosta naredne godine

Popravka Sentandrejskog mosta naredne godine

Grad Novi Sad i “Putevi Srbije” platiće skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om za popravku Sentandrejskog mosta, saznaje 021.rs.

Skoro potpuna rekonstrukcija ovog mosta preko kanala DTD koji je sagrađen još davne 1964. godine, trajaće 180 dana odnosno šest meseci, a posao je pripao beogradskim preduzećima “Srbijaautoput” i “Mostogradnja”. Na tenderu Uprave za građevinsko zemljište učestvovala je i firma “Strabag”, ali njena ponuda nije prihvaćena jer je bila veća za desetak miliona dinara.

Odluka o dodeli ugovora doneta je danas, 11. decembra, sledi potpisivanje ugovora, pa je za očekivati da početkom naredne godine počne popravka mosta.

Prema tenderskoj dokumentaciji, most će zbog radova povremeno biti zatvaran za saobraćaj.

Podsetimo i da je popravka Sentandrejskog mosta blisko povezana sa planovima za proširenje Sentandrejskog puta i gradnje brata blizanca ovog mosta. Što se tiče izgradnje novog mosta, ona je u fazi projektovanja. Tender za izradu projektne dokumentacije je trajao šest meseci i sada je ponovo sve stalo jer je uložen prigovor.

S druge strane, o proširenju Sentandrejskog puta nema nikakvih zvaničnih informacija iako su ugovori i izjave predstavnika vlasti od pre godinu dana najavljivali radove već tokom 2017. godine.

Izvor: 021.rs

Foto: Google Maps