Početna Gradske teme Poreska uprava i novosadski PMF potpisali sporazum o saradnji

Poreska uprava i novosadski PMF potpisali sporazum o saradnji

0

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i dekan Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Milica Pavkov Hrvojević potpisali su u petak Sporazum o poslovnoj saradnji na naučnom istraživanju.

To će omogućiti nastavak istraživačkog projekta – Detektovanje rizika od izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana na osnovu odgovarajućih metoda upotrebom veštačke inteligencije – saopštila je Poreska uprava.

Težište zajedničkog rada u narednom periodu će biti, kako je navedeno, ostvarivanje većeg uticaja i upotrebe rezultata analize masovnih podataka u praksi otkrivanja poreske utaje i to oslanjanjem na već započete i planirane procese modernizacije rada Poreske uprave.

Saradnja će se odvijati po najvišim standardima, u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima potpisnika sporazuma, zakonima, podzakonskim aktima i internim aktima po kojima potpisnici postupaju.

Nosioci saradnje na ovom projektu, ispred Poreske uprave biće Odeljenje za strateške rizike odnosno Departman za matematiku i informatiku ispred Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay