Početna Gradske teme Posađeno drveće u Šajkaškoj ulici

Posađeno drveće u Šajkaškoj ulici

0

Povodom Svetskog dana šuma, kompanija “Mondelez International” organizovala je juče akciju sadnje drveća u parku u Šajkaškoj ulici u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem “Gradsko zelenilo”.

Vođeni načelima očuvanja životne sredine, u Novom Sadu je započet prvi talas pošumljavanja širom Srbije, a u narednim danima će se nastaviti u Kragujevcu i Nišu i na taj način pospešiti i dati doprinos čistijem vazduhu.

Nacionalni menadžer za tržište Srbije i Bosne i Hercegovine ove kompanije Stevan Vujošević istakao je da su oni počeli saradnju sa lokalnim zajednicama, pa su se odlučili da zajedno otpočnu ovakav projekat.

“Naša firma “Mondelez International”, uz svoje brendove “Milka” i “Oreo”, prepoznala je da je jedan od stubova rasta ulaganje u razvoj životne sredine”, rekao je Vujošević, dodavši da su se zaposleni rado odazvali u velikom broju, te da imaju u planu da nastave sa radom ove organizacije.

Jelena Prica iz JKP “Gradsko zelenilo” naglasila je kako su akcije uvek dobrodošle i da je ovo još jedna u nizu koju organizuju društveno odgovorne kompanije koje žele da unaprede životnu sredinu i poboljšaju uslove života u urbanom okruženju.

“Mi smo ovu površinu već ranije, u okviru projekta “Pretvorimo kvart u park”, uredili i posadili 13 stabala drveća, sredili mobilijar, postavili klupe i korpe za smeće i rekonstruisali travnjak”, rekla je ona.

Ovom akcijom doneto je još novih stabala, pa će površina biti dobra za odmor stanovnika koji žive u ovom delu grada. Prica je ispričala kako se “Gradsko zelenilo” bavi ovakvom vrstom ozelenjavanja već nekoliko godina, posebno kroz projekte u kojima građani aktivno učestvuju u organizaciji dajući predloge, jer oni najbolje znaju šta im nedostaje u kvartu u kom žive.

“Nastavićemo sa akcijom u saradnji sa Upravom za životnu sredinu i mnogi parkovi će dobiti nova stabla, Zelenilo je uvek dobar partner i rado se odazivamo u ovakvim prilikama”, saznajemo od nje.

Stevan Vujošević je istakao kako je veoma važno da se se kompanije uključuju u projekte ovog tipa, da su oni to prepoznali na globalnom i lokalnom nivou i da planiraju da nastave da rade u budućnosti kako bi uredili životnu sredinu koja će ostati iza nas. U poslednjem periodu kompanije su odgovornije po pitanju očuvanja životne sredine, u prethodne dve godine imali su mnogo upita onih koje žele da se na ovaj način uključe u zajednicu i nove projekte. Kompanija “Mondelez International” postavila je održivo poslovanje kao svoj prioritet, verujući da svi imaju važnu ulogu u doprinosu lokalnoj zajednici i očuvanju planete.

Izvor: Dnevnik.rs/N. Stanojčić
Foto: Dnevnik.rs/V.Fifa