Početna Gradske teme Poseta klubu penzionera

Poseta klubu penzionera

0

klub penzionera

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović posetio je klub penzionera Gerontološkog centra “Novi Sad” koji se nalazi u prostorijama Mesne zajednice “Slana bara” i tom prilikom pogledao izložbu umetničkih radova i rukotvorina članova tog kluba.

Grad Novi Sad oduvek posvećuje posebnu pažnju svojim najstarijim sugrađanima i onima koji su dali veliki doprinos ovom gradu. Oktobar je mesec kada se realizuju brojne aktivnosti posvećene najstarijim Novosađanima. Oni su svojim stavralaštvom uključeni u brojene kulturno-umetničke programe zahvaljujući Gerontološkom centru i time aktivno učestvuju u kandidaturi grada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Malo je gradova koji neguju stvaralaštvo najstarijih sugrađana, a prednost našeg grada nad ostalim koji će se pojaviti u trci za kandidaturu, je što su sve starosne dobi uključene u proces kandidature, a sa ovako dragim ljudima ta će kandidatura biti lakša, a titula izvesnija“, rekao je Vanja Vučenović i uručio na korišćenje televizor koji je donirala Mesna zajednica “Slana bara”.

klub penzionera1

Penzionerka Milica Živković se u ime kluba penzionera Gerontološkog centra “Novi Sad” zahvalila na poseti i donaciji.

Dva puta tokom nedelje članice naše kreativne radionice se sastaju. Svojim kreativnim radom stvorile su brojne rukotvorimane i time organizovale i ovu prvu prodajnu izložbu“, rekla je Milica Živković i dodala da je cilj svih sastanka da se razonode i da zajedno jedni drugima ulepšaju svakodnevni život.

Autor i foto: NsHronika.rs