Početna Gradske teme Posetioci Štranda sutra pomažu lečenje male Novosađanke Ive Milenkovski

Posetioci Štranda sutra pomažu lečenje male Novosađanke Ive Milenkovski

0

Posetioci Štranda u ponedeljak, 26. avgusta biće u prilici da pomognu lečenje četvorogodišnje Ive Milenkovski iz Novog Sada.

Ova devojčica je obolela od cerebralne paralize. Prevremeno je rođena sa 1.700 grama i od samog rođenja suočena je sa velikim zdravstvenim problemima. Nije disala samostalno, pretrpela je asfikciju, meningitis, sepsu, trovanje jetre, primala transfuziju krvi. Većinu problema je hrabro prebrodila, ali je cerebralna paraliza ostala kao trajna posledica.

Iva svakodnevno vežba, ali motorički daleko zaostaje za vršnjacima. Da bi poboljšali ili bar održali njeno zdravstveno stanje, roditelji, uz saglasnost lekara, kombinuju različite vrste terapija, od kojih su neke veoma skupe. Mesečno je za dodatne terapije potrebno izdvojiti oko 40.000 dinara, što porodica nije u mogućnosti da u potpunosti samostalno pokrije.

Ulaz na novosadsku plažu u ponedeljak se neće naplaćivati, već će umesto toga kraj ulaza biti postavljene kutije za donacije.

“Gradsko zelenilo”, koje organizuje akcije “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu, podseća da je za Jelenu Radović, takođe obolelu od cerebralne paralize, prošlog ponedeljka sakupljeno 120.720 dinara.

Izvor: 021
Foto: NsHronika