Početna Gradske teme Posetite 13. Mamin bazar u subotu

Posetite 13. Mamin bazar u subotu

0

U subotu, 18. maja, održaće se 13. Mamin bazar u periodu od 10 do 16 časova, u holu na spratu kod bivše Gradske kafane.

Na “Bazaru“ će se naći oko 100 mama izlagačica kvalitetne polovne robe, a kao posetioci su dobrodošli svi koji žele da opreme porodicu za proleće i predstojeće leto. Uz to, dvadesetak mama će predstaviti svoje biznise, pa će i njihovi proizvodi i usluge biti dostupni na licu mesta.

Pripremljen je celodnevni muzičko-scenski program. Na bini će se smenjivati mali glumci, folkloraši i džez balerine, fitnes instruktori za decu i odrasle, kao i dečiji hor. Pored scenskog programa, Bazar godinama u nazad karakteriše humanitarni karakter, koji će se ovaj put manifestovati kroz dve akcije: na štandu će stajati kutija za skupljanje novčane pomoći za devojčicu Galinu Grnja, koja boluje od mikrocefalije, epilepsije i nekoliko drugih bolesti, a za terapije joj je neophodna određena suma novca.

Druga humanitarna akcija, pak, odnosi se na prikupljanje igračaka, pidžama, donjeg veša i papuča za decu i žene, kao i odeće za decu od tri do četiri godine, za korisnike Sigurne ženske kuće. Ove stvari doniraće se na posebnom štandu, obeleženim nazivom ove organizacije.

U ekološkom kutku Maminog bazara, Pokret gorana Novog Sada održaće ekološku radionicu za decu od šest do 12 godina, koja će trajati sve vreme manifestacije, pa tako svi zainteresovani mogu da se opredele i za ovakvu vrstu edukacije.

Bazar tradicionalno organizuje Udruženje „Mame Novosađanke“.

Ulaz je besplatan.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay