Početna Gradske teme “Poslovni izazov”: Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama

“Poslovni izazov”: Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama

dostignuca-mladih

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov” biće održano u četvrtak 3. decembra, u sali Ribarac na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

Takmičenje će okupiti 100 učenika iz srednjih škola širom Vojvodine, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć poslovnih volontera, 20 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici na nacionalnom nivou će u aprilu 2016. godine u Zagrebu učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje “Poslovni izazov” je pokrenuto sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Na takmičenju u Novom Sadu učestvovaće srednjoškolci i srednjoškolke Poljoprivredne škole iz Bačke Topole, Srednje škole iz Novog Bečeja, Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin”, Medicinske škole “7. april”, Računarske gimnazije “Smart”, Tehničke škole “Pavle Savić” i Srednje stučne škole “Mileva Marić Ajnštajn” iz Novog Sada, Poljoprivredne škole iz Futoga, Srednje poljoprivredno-prehrambene škole iz Rume, Srednje ekonomske škole i Srednje poljoprivredno prehrambene škole iz Sombora, Karlovačke gimnazije iz Sremskih Karlovaca, Ekonomske škole i Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca i Hemijsko prehrambene i tekstilne škole “Uroš Predić” iz Zrenjanina.

Program će zvanično biti otvoren u 10 časova, objavljivanjem “Izazova”. Učenički timovi radiće do 15.45 časova, a u 16 časova očekuje iz prezentacija kreiranih rešenja i biznis planova. Za 18.30 časova najavljeno je proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Takmičenje “Poslovni izazov” realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporte Republike Srbije.

Autor i foto: RTV