Početna Gradske teme Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama

Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je kamen temeljac za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u naselju Adice. Vrtić će se nalaziti u Ulici Desanske Maksimović bb, prostiraće se na 2200 metara kvadratnih i moći će da ga pohađa 250 dece. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je u prethodnih nekoliko godina učinjeno mnogo na proširivanju kapaciteta Predškolske ustanove.

– Ne sećam se da se nekada u gradu istovremeno gradilo četiri vrtića, a paralelno se brojni objekti proširuju i rekonstruišu. Ne znam da li ćemo u narednim godinama uspeti da ponovimo tako snažan investicioni ciklus od milijardu i po dinara koliko je uloženo u izgradnju vrtića. Reč je o objektima u Veterniku, na Sajlovu, završen je vrtić u Orahovoj ulici na Klisi, proširuju se kapaciteti u Kovilju, Kaću, a gradiće se i novi objekat u Ulici Miše Dimitrijevića – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tokom obilaska gradilišta objekta u naselju Adice, gradonačelnik je podsetio na to da je ove godine upisano više od 17.000 dece u PU ”Radosno detinjstvo” što je apsolutni rekord. Takođe, rekao je da država sada razmišlja o uvođenju besplatnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja na nivou Srbije, a Grad je to omogućio pre tri godine.

– Besplatni vrtići za svu decu nije nešto što se podrazumeva, to je zasluženo predanim radom i odgovornim upravljanjem. Ova godina je izazovna za ceo svet, a mi ćemo nastojati da održimo rezultate koje smo ostvarili. Takođe, subvencionišemo boravak za 3 500 mališana u privatnim vrtićima, od 2015. godine, a pri tome, ne smanjujemo nivo investicija. Očekujemo da objekat u Adicama, u čiju izgradnju se ulaže oko 414 miliona dinara, bude gotov za 20 meseci. To će biti drugi vrtić u ovom naselju i to u delu gde je intenzivna stambena izgradnja. Uskoro će na Adicma biti otvoren i objekat Doma zdravlja ”Novi Sad”, a pred nama je realizacija projekta izgradnje atmosferske i fekalne kanalizacije u Čerevićkoj ulici, u Novoj 2, u Ulici Marije Bursać. Vodimo računa o svim delovima grada i ulažemo u sve segmente, a samo je Uprava za građevinsko zemljište i investicije ove godine uložila u Adice 800 miliona dinara – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Kako je zaključio, ostaje još da se u Adicama izgradi osnovna škola, pa da uslovi za život budu na nivou onih kakve imaju neke opštine.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs