Početna Gradske teme Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama

Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je kamen temeljac za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u naselju Adice. Vrtić će se nalaziti u Ulici Desanske Maksimović bb, prostiraće se na 2200 metara kvadratnih i moći će da ga pohađa 250 dece. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je u prethodnih nekoliko godina učinjeno mnogo na proširivanju kapaciteta Predškolske ustanove.

– Ne sećam se da se nekada u gradu istovremeno gradilo četiri vrtića, a paralelno se brojni objekti proširuju i rekonstruišu. Ne znam da li ćemo u narednim godinama uspeti da ponovimo tako snažan investicioni ciklus od milijardu i po dinara koliko je uloženo u izgradnju vrtića. Reč je o objektima u Veterniku, na Sajlovu, završen je vrtić u Orahovoj ulici na Klisi, proširuju se kapaciteti u Kovilju, Kaću, a gradiće se i novi objekat u Ulici Miše Dimitrijevića – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tokom obilaska gradilišta objekta u naselju Adice, gradonačelnik je podsetio na to da je ove godine upisano više od 17.000 dece u PU ”Radosno detinjstvo” što je apsolutni rekord. Takođe, rekao je da država sada razmišlja o uvođenju besplatnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja na nivou Srbije, a Grad je to omogućio pre tri godine.

– Besplatni vrtići za svu decu nije nešto što se podrazumeva, to je zasluženo predanim radom i odgovornim upravljanjem. Ova godina je izazovna za ceo svet, a mi ćemo nastojati da održimo rezultate koje smo ostvarili. Takođe, subvencionišemo boravak za 3 500 mališana u privatnim vrtićima, od 2015. godine, a pri tome, ne smanjujemo nivo investicija. Očekujemo da objekat u Adicama, u čiju izgradnju se ulaže oko 414 miliona dinara, bude gotov za 20 meseci. To će biti drugi vrtić u ovom naselju i to u delu gde je intenzivna stambena izgradnja. Uskoro će na Adicma biti otvoren i objekat Doma zdravlja ”Novi Sad”, a pred nama je realizacija projekta izgradnje atmosferske i fekalne kanalizacije u Čerevićkoj ulici, u Novoj 2, u Ulici Marije Bursać. Vodimo računa o svim delovima grada i ulažemo u sve segmente, a samo je Uprava za građevinsko zemljište i investicije ove godine uložila u Adice 800 miliona dinara – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Kako je zaključio, ostaje još da se u Adicama izgradi osnovna škola, pa da uslovi za život budu na nivou onih kakve imaju neke opštine.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs