Početna Gradske teme Potpisan ugovor o nastavku investicija u Luku Novi Sad

Potpisan ugovor o nastavku investicija u Luku Novi Sad

0

Ugovor o učešću u finansiranju izgradnje i rekonstrukcije lučke infrastrukture lučkog područja luke u Novom Sadu potpisan je između Agencije za upravljanje lukama (AUL) i kompanije “DP World a.d. Novi Sad”.

AUL je saopštio da je vrednost ovog razvojnog projekta 28 miliona evra i predstavlja nastavak investicija operatera u Luku Novi Sad, u skladu sa Ugovorom o obavljanju lučke delatnosti koji su Agencija i DP World zaključili 2019. godine.

Prema Ugovoru operater će tokom obavljanja delatnosti ulagati sredstva u infrastrukturu, suprastrukturu i opremu, a naročitu pažnju će posvetiti osavremenjivanju mehanizacije i procesa upravljanja lukom.

Radovi će se odvijati u dve faze i obuhvataju i rekonstrukciju lučkih saobraćajnica i postojećeg kejskog zida kao i izgradnju novog kejskog zida.

Posle potpisivanje direktor AUL-a Vuk Perović izjavio je da Luka u Novom Sadu zahvaljujući povoljnom geografskom položaju ima važnu ulogu u lučkom sektoru u Srbiji.

Dodao je da očekuje očekuje da će planirane investicije doprineti rastu obima pretovara u luci u Novom Sadu, kao i industrijskih delatnosti u zaleđu te luke.

Ispred “DP World a.d. Novi Sad” ugovor je potpisao generalni direktor Klaudiu Negreanu.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia