Početna Gradske teme Potpisan ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala DTD

Potpisan ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala DTD

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije potpisala je ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala Dunav-Tisa-Dunav, “brata blizanca” postojećeg Sentandrejskog mosta, i to godinu dana nakon raspisivanja javne nabavke, saznaje 021.rs.

Postupak je trajao toliko dugo zbog dve žalbe Komisiji za javne nabavke u Beogradu, kojoj je u oba slučaja trebalo po pet meseci da odbije prigovore.

Sada, pošto je javna nabavka završena, potpisan je ugovor sa firmom “DB inženjering”, koja je dala ponudu zajedno sa novosadskim preduzećem “MHM-Projekt”, beogradskim “Hidroprojekt-saobraćajem”, “Geourb grupom” i Institutom za puteve, a posao su dobili po ceni od 8,6 miliona dinara sa PDV-om.

Pobednik tendera sada ima 240 dana, odnosno osam meseci, da nacrta novi most, koji će vizuelno biti isti kao postojeći Sentanadrejski most.

Novi most će biti dug 195 metara i imaće dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističku i pešačku stazu od dva i 1,6 metara, kao i obezbeđen prostor za postavljanje instalacija, redovne i dekorativne rasvete.

S obzirom na to da će projektovanje ući u 2019. godinu, a znajući da treba potom raspisati i tender za gradnju, sve je izvesnije da novi most neće biti gotov pre 2020. godine. Cena njegove izgradnje je ranije procenjena na oko 165 miliona dinara.

Podsetimo i da je gradnja novog mosta blisko povezana sa već započetom rekonstrukcijom Sentandrejskog mosta, kao i proširenjem Sentandrejskog puta, za šta tender treba da bude raspisan narednih dana.

Izvor: 021.rs
Foto: Google Maps