Početna Gradske teme Potpisan ugovor za izgradnju Kamenice 3 sa PET centrom za dijagnostiku

Potpisan ugovor za izgradnju Kamenice 3 sa PET centrom za dijagnostiku

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora za izvođenje prve faze radova na izgradnji Kamenice 3 sa PET centrom za dijagnostiku, koji će biti namenjen Institutu za onkologiju Vojvodine.

Reč je o Centru pozitronsko-emisione tomografije za dijagnostiku (PET centar) sa tri etaže, kao posebnom objektu povezanom toplom vezom sa zgradom Instituta za onkologiju Vojvodine.

U drugoj fazi, kako je najavljeno, gradiće se objekat Kamenice 3, sa četiri etaže, namenjen za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Ukupna površina Kamenice 3 sa PET centrom iznosi 9.400 kvadratnih metara.

“Izgradnja ovog objekta ima izuzetan značaj za zdravstveni sistem AP Vojvodine i za Institut za onkologiju Vojvodine jer će se obezbediti mnogo bolji uslovi za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata i rad osoblja. Ovo je veoma važna vest za sve građane Vojvodine jer bolesti koje pokrivaju instituti u Kamenici čine više od 80 procenata oboljenja. Mesečno, od kancera u Vojvodini oboli 1.000 pacijenata i taj podatak govori koliko je značajan ovaj objekat, koji će pružiti najsavremeniju zdravstvenu zaštitu”, istakao je predsednik Mirović.

Kako je dodao, održan je kontinuitet ulaganja u zdravstvo, a Pokrajinska vlada rekonstruisala je u proteklom periodu deset klinika Kliničkog centra Vojvodine, kao i Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

“Očekujem da ćemo uz pomoć Vlade Republike Srbije tokom jeseni započeti i radove na izgradnji blokova B i C Kliničkog centra. I time bismo završili važan četvorogodišnji ciklus ulaganja u zdravstvo”, rekao je Mirović.

Ovom prilikom, predsednik je obišao i radove na izgradnji objekta u kome će biti smeštena magnetna rezonanca namenjena Institutu za onkologiju. Za izgradnju objekta i nabavku magnetne rezonance Pokrajinska vlada izdvojila je više od 126,5 miliona dinara.

“Ogromna sredstva smo uložili u zdravstveni sistem Vojvodine, a kruna našeg četvorogodišnjeg rada biće izgradnja Kamenice 3 sa PET centrom. Očekujem da će radovi krenuti tokom avgusta i završetkom ovog objekta zaokružićemo potrebu za kompletnim lečenjem na sva tri instituta u Vojvodini”, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada