Početna Gradske teme Potpuno uređeno dvorište u OŠ “Žarko Zrenjanin”

Potpuno uređeno dvorište u OŠ “Žarko Zrenjanin”

skola zarko zrenjanin6

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je OŠ “Žarko Zrenjanin” na Limanu 3 gde su izvedeni radovi na parternom uređenju. U okviru tih radova izvršena je sanacija svih popločanih površina, tako da su ruinirane betonske ploče na platou u školskom dvorištu i na pešačkoj stazi zamenjene novim. Rekonstruisane su atletske staze uz ogradu školskog dvorišta, a izgrađen je i nedostajući deo pešačke staze uz sam objekat škole.

“Uspeh svih investicija Grada, u bilo kojoj oblasti i bilo kom obliku na teritoriji grada, merljiv je isključivo zadovoljstvom građana. Zato je ulaganje u školsko dvorište OŠ ‘Žarko Zrenjanin’ investicija od izuzetnog značaja, jer su najmlađi Novosađani ti koji su najzadovoljniji. Zahvaljujući udruženim naporima OŠ ‘Žarko Zrenjanin’, Mesne zajednice Liman 3, kao i sredstvima Grada Novog Sada, JP ‘Zavod za izgradnju grada’ uradilo je kompletno uređenje dvorišta te škole, počevši od sportskih terena, do uređenja zelenih površina, pa do pešačkih i trim staza. Celokupna investicija iznosi oko 15 miliona dinara, a to je samo nastavak investicionog ciklusa u predškolske i školske objekte. Nastavljamo sa intenzivnim ulaganjem u obrazovne ustanove na teritorji grada. U rebalansu koji predviđamo da će se naći pred odbornicima Skupštine Grada krajem septembra, naći će se i ozbiljno uvećan budžet za infrastrukturne radove u obrazovnim ustanovama grada. To smo u mogućnosti da radimo, samo zato što smo finansijski disciplinovani, odnosno jer ostvarujemo prihode i zahvaljujući tome možemo da ulažemo u budućnost”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

skola zarko zrenjanin2

Direktor škole Žarko Mušicki izrazio je veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u projektu uređenja dvorišta i naglasio da je time rešen dugogodišnji problem.

“Sada je znatno olakšano održavanje sportskih aktivnosti za decu, a uloženo je prvenstveno u njihov bezbrižniji boravak na školskim odmorima. Radovi su trajali nekoliko meseci, a sve je završeno u periodu letnjeg raspusta”, rekao je Žarko Mušicki.

Sanirani su i postojeći sportski tereni koji su bili u veoma lošem stanju. Novim slojem asfalta presvučen je košarkaški teren dimenzija 26h16m, kao i teren za mali fudbal dimenzija 44h26m. Kako bi nastavu fizičkog vaspitanja u isto vreme mogla imati deca različitog uzrasta, izgrađen je još jedan sportski teren, dimenzija 26h16, koji je prvenstveno namenjen učenicima nižih razreda. Zamenjena je žičana ograda u delu prema Bulevaru despota Stefana i postavljeno je deset klupa u školskom dvorištu. JKP “Gradsko zelenilo” obavilo je radove na orezivanju stabala i podizanju krošnji, a takođe je posejana trava na svim zelenim površinama u školskom dvorištu.

Autor: NsHronika