Početna Gradske teme Potvrđena smena direktora “Prve vojvođanske brigade”

Potvrđena smena direktora “Prve vojvođanske brigade”

0

Prva_vojvodjanska_brigada

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje prihvatio je predlog za razrešenje funkcije direktora OŠ “Prva vojvođanska brigada” Dušana Kosanovića, koji je pre nedelju dana doneo školski odbor škole.

Kako za 021 navodi sekretar Mihalj Njilaš, saglasnost je data da se Kosanović smeni pre isteka mandata na koji je biran, a pismeni otpravak odluke je poslat školi na dalje postupanje.

Sledi imenovanje v.d. direktora, koji će najverovatnije biti postavljen u sredu.

Kako je 021 pisao, direktor OŠ “Prva vojvođanska brigada” Dušan Kosanović smenjen je odlukom školskog odbora 20. septembra, nakon mnogo pritisaka i ucena na pojedine nastavnike i roditelje, koji su o tome svedočili za naš portal. Direktor je smenjen po pet osnova.

Roditelji su Kosanovića pokušali da smene pre nekoliko meseci, ali je prosvetna inspekcija utvrdila da je sednica na kojoj je tema bila njegova smena i kada je i smenjen, organizovana nezakonito – nisu bili prisutni članovi učeničkog parlamenta.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije trenutno vodi postupak zbog nepotizma protiv Kosanovića, jer je zaposlio sina na mesto profesora fizičkog.

Autor: Gorica Nikolin